PardubiceDnes.cz
PardubiceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Pardubický deník - zprávy

Z regionu

Pardubický deník - zprávy Zdroj: Pardubický deník - zprávy |

Ředitel pardubického letiště rezignoval. Změna přišla těsně před začátkem sezony

28. 3. 2024 | Těsně před začátkem letošní sezony řeší pardubické letiště odchod klíčové osoby ze svého vedení. Na svou funkci rezignoval ředitel Ivan  Čech.  

Jaký bude velikonoční provoz v kompostárně a sběrných dvorech?

28. 3. 2024 | Svoz komunálních odpadů bude v Pardubicích probíhat na Velký pátek jako v běžný pracovní den. A jak to bude v kompostárně a v separačních dvorech?

Pardubický kraj letos pomůže projektům na venkově 70 miliony korun

28. 3. 2024 | Více než 68 milionů korun pošle Pardubický kraj prostřednictvím dotačních titulů Programu obnovy venkova 2023+ do rekonstrukce budov, parkovišť, veřejného osvětlení i další infrastruktury v regionu. Rozhodli o tom krajští radní na svém posledním zasedání. Dotační podpora se také týká projektů mikroregionů či místních akčních skupin, ale i provozních nákladů venkovských obchodů, která je podmíněná nabídkou regionálních produktů. ...

Univerzita Pardubice je tady třicet let. Bude slavit pohybem i výstavou

28. 3. 2024 | Historie vysokého školství v Pardubicích sahá až do roku 1950, jako Univerzita Pardubice se škola prezentuje od roku 1994. Kulaté výročí je je důvod k oslavám. 

Explosia navýší výrobu. Zájem je o střelný prach a hnací náplně pro munici

28. 3. 2024 | Téměř trojnásobný nárůst výroby bezdýmných sférických prachů a více než dvojnásobek celospalitelných hnacích náplní pro velkorážovou munici. To jsou plány na navýšení výroby v pardubické Explosii. Firma získala peníze z programu ASAP Evropské komise určeného na podporu výroby munice v Evropě. 

Řidiči pozor: Pardubice se chystají na víkendovou uzavírku i opravu čtyřpruhu

27. 3. 2024 | Silničáři o velikonočním víkendu úplně uzavřou Poděbradskou ulici. Dělníci, kteří pracují na Severovýchodním obchvatu Pardubic, na prodloužený velikonoční víkend kompletně zavřou úsek mezi křižovatkou u Globusu a Ohrazenicemi. Tím ale uzavírky nekončí. V blízké době se uzavře čtyřpruh od křižovatky Palackého po Globus a na něj naváže rekonstrukce Wonkova mostu.

Čtěte z mých broží. Pardubáci odhalí tajemství Madeleine Albrightové

27. 3. 2024 | Výstava Čtěte z mých broží, která představí symboliku šperků Madeleine Albrightové, je k vidění v Pardubicích. Jednou z nejznámějších je brož s hadem, který se vine kolem hole. K jaké události se váže?

Vědci z Pardubic představili látku, která zrychluje lyže. Testují ji biatlonisté

27. 3. 2024 | Doslova jako blesk. Tak by měly jezdit lyže a snowboardy po ošetření speciální látkou, kterou vyvinuli chemici z Univerzity Pardubice ve spolupráci s komerčním partnerem. Tým vědců z Fakulty chemicko-technologické se zabýval možností vyrobit novou sloučeninu, která bude šetrná k přírodě a funkční. Na směsi obsahující nově vyvinutou látku drží univerzita český patent.

Pardubice opět řeší útulek. Radnice našla nové místo pro zvířata i strážníky

27. 3. 2024 | Pardubice se chystají na velkou změnu v péči o opuštěná zvířata. Nový útulek, který má vzniknout mezi Popkovicemi a Starými Čívicemi, slibuje lepší podmínky pro zvířecí obyvatele i jejich lidské sousedy. Město plánuje investici ve výši zhruba 70 milionů korun a doufá, že nové zařízení bude hotové do dvou let.

Přijede Jarek Nohavica i Štefan Margita. Festival Pardubické hudební jaro začíná

26. 3. 2024 | V dubnu začne Pardubické hudební jaro. Hvězdami festivalu jsou jazzman Rudy Linka, folkový zpěvák Jaromír Nohavica a tenorista Štefan Margita. 

Pardubice chtějí lákat cizince i letecké společnosti. Mají plán na nový hotel

26. 3. 2024 | U pardubického letiště by mohl vyrůst kongresový hotel s víceúčelovým výstavním sálem. Chce ho tam postavit soukromý investor. Společnost SPGroup Pavla Sehnala už svůj záměr představila pardubické radnici i hejtmanství. Hotel by měl stát v těsné blízkosti Terminálu Jana Kašpara na nynější travnaté ploše.

VIDEO: Velikonoce na zámku v Pardubicích přivítaly jaro

25. 3. 2024 | Nádvoří Pardubického zámku vítalo v neděli 24. března jaro již tradičně velikonočním jarmarkem. Letos se vše neslo ve znamení dřeva, a tak není divu, že sem zavítali košíkáři, umělecký řezbář i prodejce dýmek. Svou tvoru přijela ukázat i řada středních škol z Pardubického kraje.

Zelená brána nabídne výhled na jarní Pardubice i dvoumetrovou pomlázku

25. 3. 2024 | Velikonoční atmosféru na Zelené bráně dotvoří dvoumetrová pomlázka, velikonoční perníčky, beránci a slámové kraslice neobvyklých velikostí.

VIDEO: Noc divadel odhalila zákulisí Východočeského divadla

25. 3. 2024 | Největší divadelní svátek známý jako Noc divadel se 23. března slavil po celém Česku už po dvánácté. Zapojilo se do něj téměř 60 divadel. V tom pardubickém se divákům otevřely dveře nejen k divadelnímu vystoupení, ale i k prohlídkám, workshopům, besedám či divadelním kvízům. Tentokrát na téma „Proměna“, jež připomíná výročí Franze Kafky.

Dnes večer a v noci na úterý budou v ohrožení meruňky. Má opět mrznout

25. 3. 2024 | Dnes večer a v noci na úterý opět hrozí mrazíky, které by mohly poškodit kvetoucí třešně, švestky, broskvoně nebo meruňky. Větší riziko je ve východní polovině kraje. Celé úterý a středu pak musíme počítat v celém kraji se silnějším větrem.

FOTO: Znáte nejlepší pardubické učitele? Převzali ocenění za svou práci

25. 3. 2024 | Titul nejlepších učitelů roku 2023 získalo v Pardubicích sedm pedagogů, jejichž jména najdete v článku. Během večera v divadle byla předána i další ocenění za práci s dětmi. 

La Manche je jako plavecký Mount Everest. Pardubická štafeta se výzvy nebojí

25. 3. 2024 | Překonat Lamanšský průliv je meta, která láká odvážlivce z celého světa. Vzdálenost 34 kilometrů může přerůst ve výzvu daleko náročnější kvůli silnému proudu, který je často příčinou neplánovaných kilometrů navíc. Štafetu nazvanou Error 404: La Manche not found tvoří  smíšená skupina odvážlivců převážně z Pardubic. Chystají se na unikátní dobrodružství, šest plavců se chopí výzvy zdolat slavnou úžinu. ...

Věděla jsem, že potřebuji změnu, říká spisovatelka Kristýna Trpková

23. 3. 2024 | Za svou prvotinu Stvůra získala spisovatelka Kristýna Trpková z Holic prestižní Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku 2021. Trilogie s dvojicí vyšetřovatelů Laurou Linhartovou a Adamem Benešem si u čtenářů získala značnou oblibu, přesto se Trpková rozhodla, že tři díly jsou tak akorát. Nyní se na pultech knihkupectví objevila její nová kniha – thriller Někdo z nás.

Obří vejce, zajíci a tisíce kraslic zdobí centrum Pardubic

22. 3. 2024 | Část náměstí Republiky v Pardubicích ozdobila téměř dvoumetrová velikonoční vejce, dvojice slaměných zajíců a tisíce kraslic.

Blokové čištění ulic v Pardubicích, 13. týden

22. 3. 2024 | Blokové čištění komunikací a prostranství patří k běžné agendě Služeb města Pardubic. Pro majitele vozidel to ale může představovat komplikaci. Pokud nechtějí, aby bylo jejich vozidlo přeparkováno a za stěračem je nečekala „účtenka“ od Městské policie, je dobré být varován. Jakých ulic se bude blokové čištění týkat ve 13. týdnu roku 2024, tj. 25. do 29. března?



Zpravodajství PardubiceDnes.cz

Více než tisícovka seniorů přišla o celoživotní úspory, policie stíhá 13 lidí

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 13 fyzických osob v souvislosti s činností skupiny 18 navzájem spolupracujících společností ...

Na pardubickém hlavním nádraží přichází na řadu rekonstrukce odbavovací haly

Správa železnic podepsala smlouvu se zhotovitelem rekonstrukce zbývající části nádražní budovy na pardubickém hlavním nádraží. Obnovu odbavovací haly ...

České dráhy: V neděli začíná letní čas, změna ovlivní dvanáct nočních vlaků

V noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas a hodinové ručičky se ve dvě hodiny ráno posunou o hodinu dopředu. Kvůli chybějícím 6 ...

Jak zabránit přehřívání vašeho telefonu

Chytré telefony se staly nedílnou součástí našeho každodenního života, slouží jako komunikační nástroje, osobní asistenti a zábavní centra. Avšak s tí ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...



Čtvrtek 28.3.2024
Pardubický kraj Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes