PardubiceDnes.cz
PardubiceDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Součástí Olympijského parku je také kulturní scéna

19.07.2016
Olympijský park Pardubice 2016 není jen o sportu, ale také o kultuře. Do projektu se totiž zapojili také zástupci kulturní městské scény, kteří pomáhají propagaci parku a díky kterým vznikla řada zábavných videospotů. Navíc pro vás v době konání OPP 2016 chystají lákavý program.
Průvod | Foto: pardubice.eu
Olympijský park Pardubice 2016 odstartuje 5. srpna zahajovacím ceremoniálem, na němž se bude podílet také Východočeské divadlo Pardubice. "Jsme rádi, že se v Pardubicích rodí tak skvělé akce a vždy se snažíme nějak pomoci. Podíleli jsme se zejména na zahajovacím ceremoniálu, kam jsme organizátorům zapůjčili technologii, kulisy, různé artefakty, ale třeba i našeho herce, držitele Ceny Thálie Láďu Špinera," podotýká ředitel Východočeského divadla Pardubice Petr Dohnal.

"Zahajovací ceremoniál bude nabitý celou řadou skvělých tanečníků, akrobatů, hudby a pevně věřím, že svou hravostí strhne celé město k tomu, abychom společně zahájili nejvýznamnější událost roku - Olympijský park Pardubice 2016. Je nám ctí na této události spolupracovat s předními ikonami české umělecké scény, jako jsou třeba režisérka Jana Burkiewiczová nebo scénograf Juraj Kuchárek. Zároveň jsme však pyšní i na naše pardubické taneční a pohybové skupiny, které se také aktivně podílí na tomto úžasném zahajovacím průvodu," uvádí Lucie Břízová, vedoucí oddělení kultury Magistrátu města Pardubic.

Po zahajovacím ceremoniálu čekají na návštěvníky parku během následujících šestnácti dnů různé festivaly a koncerty, například pod patronátem Východočeského muzea Pardubice nebo Kulturního centra Pardubice. "Pardubický zámek je místem odpočinku, kulturního života a setkávání lidí v inspirativním prostředí, přičemž přímo vybízí k pořádání takové akce, jako je divadelní festival Pernštejn(l)ove, který společně s koncerty alternativní a folkové muziky skvěle doplní sportovní program. Zapojíme se ale i skateboardingem nebo lukostřelbou," informuje o dění na zámku v době OPP 2016 ředitel Východočeského muzea Pardubice Tomáš Libánek.

Velkou zajímavostí pak bude soutěž regionálních kapel, jež bude probíhat na Happy Season stage, pojmenované po pardubické kulturní platformě, která pro OPP 2016 celou tuto stage zajišťuje. "Sami fanoušci a návštěvníci prostřednictvím online hlasování vyberou vítěze soutěže, který vyhraje možnost nahrávat zdarma ve studiu AB Records. Největší hvězdy však vystoupí v rámci pátečních a sobotních večerů. Můžete se těšit na kapely Memphis, Věc Makropulos nebo na charizmatickou slovenskou hudebnici Katarínu Kubošiovou, vystupující pod pseudonymem Katarzia. Se svým zbrusu novým projektem Průvan v hlavě vystoupí i Monika Načeva," přibližuje soutěž Lucie Břízová.

Festivaly chystá také Kulturní centrum Pardubice. "Žádná větší městská akce se neobejde bez zapojení Kulturního centra Pardubice a stejně tak je tomu i v případě této mimořádné události, jakou je Olympijský park Pardubice 2016. Pro návštěvníky jsme připravili dva festivaly, Latino fest - festival inspirovaný latinsko-americkou kulturou, a Festival chutí, vůní a řemesel, jehož prostřednictvím chceme prezentovat regionální produkty, jejich výrobce a atraktivity cestovního ruchu celého regionu. Mimo to jsme přichystali dvě expozice tematicky spojené se sportem. Jedna je již k vidění v Galerii města Pardubic, druhá bude venkovní a bude umístěna v Tyršových sadech v době konání Olympijského parku," doplňuje ředitelka Kulturního centra Pardubice Markéta Ondroušková.

Olympijský park Pardubice 2016 bude určitě plný zážitků nejen ve městě, ale i mimo něj. Výlet si můžete udělat třeba na Kunětickou horu, odkud budete mít jedinečný výhled na Pardubice. Zároveň si zde už nyní můžete zavázat barevnou stužku pro štěstí, na kterou se můžete podepsat nebo napsat vzkaz českým olympionikům.

S celým OPP 2016 se pak můžete přijít rozloučit 21. srpna na Pernštýnské náměstí. Na programu ten večer bude speciální koncert pardubických filharmoniků. Svým repertoárem oslaví úspěchy našich sportovců a zároveň připomenou historické události tohoto dne. "Srpen bude mimořádný měsíc. Věřím, že všichni přijdou do Olympijského parku Pardubice 2016 fandit, sčítat medaile našich olympioniků, sportovat a hlavně se skvěle bavit. Zároveň se na vás budu těšit 21. srpna na Pernštýnském náměstí, kde se uskuteční závěrečný koncert parku v podání naší Komorní filharmonie Pardubice. Už máme připravený speciální program, ale bez vás to bude o ničem," zve na nejen na závěrečný ceremoniál ředitelka Komorní filharmonie Pardubice Jarmila Zbořilová.

Na programu kulturní části OPP 2016 toho však bude mnohem víc. "Užijete si plno hudby, tance a dobrého jídla, chybět nebudou ani animační programy pro děti, jež se budou konat nejen u Happy Season stage,,/i>" láká na kulturní část návštěvníky OPP 2016 Lucie Břízová.



Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Police Symphony Orchestra rozehraje pardubickou hokejovou halu pro 5 300 diváků

Velké haly běžně patří hokejovým fanouškům, rockovým ikonám nebo hvězdám popové scény. Může je však zaplnit i symfonické těleso? Nejspíš ne jakékoliv, minimálně jedno se na to ale chystá. V sobotu 27. ledna 2024 bude pardubická Enteria arena patřit ...

Gočárova galerie otevřela knihovnu literatury o umění

PARDUBICE - Krajská Gočárova galerie zažívá období plné změn. Za poslední rok změnila svůj název, vizuální identitu i působiště. S otevřením budovy bý ...

Dan Bárta a Illustratosphere vyráží na podzimní tour po Česku a Slovensku. Němá éra odstartuje 18. listopadu v Českém Těšíně

Dana Bártu a Illustratosphere čeká od poloviny listopadu do konce roku patnáct zastávek podzimního turné. Série vystoupení napříč českými i slovenským ...

V Chrudimi odstartoval 7. ročník festivalu Zlatá pecka

Slavnostní mší v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Chrudimi byl zahájen sedmý ročník festivalu Zlatá pecka. Jeho hlavní tváří je pěvkyně, herečka, ped ...

Ministerstvo kultury: Tradiční posvícenské pečivo provoní Veselý Kopec u Hlinska

V sobotu 2. září se od 10.00 do 16.00 hodin na Veselém Kopci u Hlinska koná program s příjemným názvem i obsahem - POSVÍCENÍ. ...





Sobota 20.4.2024
Pardubický kraj Další regiony »






Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes