PardubiceDnes.cz
PardubiceDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Kulturní park v Pardubicích znovu ožije, na Příhrádku i na vodě

15.07.2021
Kulturní park se nesmazatelně zapsal do společenského dění v Pardubicích. Letos startuje z pardubického PŘÍHRÁDKU, pokračuje projektem Pardubice na vodě a končí Festivalem regionálního dokumentu a filmu. Cílem projektu je dát příležitost mladým hudebním formacím, konzervatoristům a režisérům a oživit zajímavé lokality v Pardubicích a v Pardubickém kraji.
Foto: pardubickykraj.cz
"Kulturní park Pardubice vnímám jako skvělou formu oživení Pardubic v době letních prázdnin. Těším se i na vodní scénu na řece Chrudimce před Gočárovými Automatickými mlýny a mám radost, že se festival posouvá do Pardubického kraje," řekl Roman Línek, náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za kulturu a investice.

I město Pardubice považuje Kulturní park za přínos. "Program je pestrý a věřím, že to Pardubáci ocení, těším se na program Srdce pro Václava Havla," uvedl náměstek primátora pro kulturu Jan Mazuch.

Dramaturg festivalu Jan Hrubeš dodal: "Kulturní park Pardubice dává prostor začínajícím kapelám a konzervatoristům, což je v dnešní složité době potřeba. Program je sestaven tak, aby si každý návštěvník našel své."

Příhrádek

Ve středu 21. července od 20.20 hodin zahraje na Příhrádku kapela Kevin. Čtyřčlenná chlapecká skupina vydala před rokem své první album Starý vášně a letos se, konečně, kluci vydávají hrát před živé publikum.

Čtvrtek 22. července bude patřit oblíbenému Jazz triu kytaristy Jana Čonky, houslisty Lukáše Demeleho a kontrabasisty Jana Hrubeše, kteří zahrají známé písně nejen Franka Sinatry a Django Reinharta.

V úterý 27. července od 20.20 vystoupí na Příhrádku legenda české alternativní scény Moimir Papalescu se svým synem ve formaci Papalescu2. V rámci malé letní koncertní šňůry uslyšíte skladby z první desky Teleskop, ale třeba i songy z éry Magnetik nebo dynamické coververze Kraftwerk.

Pardubice na vodě

Kulturní park se letos premiérově rozšíří i za brány města a kromě scény na Příhrádku pořadatelé připravili na srpen nový koncept série koncertů nazvaný Pardubice na vodě.

Záměrem je oživit budoucí pardubickou náplavku před Gočárovými Automatickými mlýny, budoucím působištěm krajské galerie v Pardubicích. Hrát se bude přímo z lodi a lidé se budou moci na náplavce posadit a zaposlouchat se do tónů a hlasů rozléhajících se po řece Chrudimce.

Festival regionálního dokumentu a filmu

Novinkou je také Festival regionálního dokumentu a filmu Pardubice, který na autentických místech představí regionální dokumentární a filmovou tvorbu.

Podruhé se rovněž uskuteční projekt Srdce pro Václava Havla, který připomene českého prezidenta, a to přímo na pardubickém nábřeží Václava Havla na lodi Arnošt z Pardubic. Tam bude mít pardubickou premiéru unikátní hraný dokument ATA režiséra Víta Mazánka, který přibližuje okolnosti vykonstruovaného procesu v Litomyšli. Poté přímo na palubě parníku vystoupí český skladatel, hudebník a písničkář Jaroslav Hutka. K dostání budou i knihy z edice Knihovny Václava Havla.

Vstup na všechny akce je ZDARMA, na některé ale bude nutné se elektronicky registrovat. Součástí některých akcí jsou i ochutnávky vín a otevření Aperol Garden Pardubice. Veškeré informace budou postupně k dispozici na facebooku Kulturní park Pardubice.

Pořadatelé festivalu vybízejí návštěvníky k respektování protiepidemických opatření.

Zdroj: Pardubický kraj
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Areál Zámku Pardubice navštívilo v loňském roce přes 160 tisíc lidí. Část přišla za výstavami muzea, na zámecký okruh, někdo jen na vyhlídku v Hlásce, další na programy pro školy nebo na organizované akce na valech. Kromě toho se v areálu zámku ...

Do zákaznických center v České Třebové a Pardubicích zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Navštivte Zákaznické centrum a v rámci putovní ČEZ Akademie obdržíte rady, jak ušetřit na energiích a d ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

ČSOP: Nové tůně nejen pro obojživelníky aneb ochrana přírody bagrem

Takzvaná Východočeská Sahara na Pardubicku. Bývalá cihelna na Kutnohorsku. Mokřad na jižním okraji Prahy. Pozemky podél Bakovského potoka na Rakovnick ...

V Mněticích a Ostřešanech se chystají opravy silnic a mostů, doprava bude omezena

Správa a údržba silnic Pardubického kraje (SÚS Pk) v blízké budoucnosti zahájí opravy silnic a mostů v bezprostřední blízkosti krajského města. Staveb ...





Pátek 19.4.2024
Pardubický kraj Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes