PardubiceDnes.cz
PardubiceDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Top horský resort Dolní Morava zve za zážitky po celé léto 2023

26.04.2023
Pokud ve vás vzbuzují radost zážitky všeho druhu, živé prostředí s neomezenými možnostmi zábavy i perfektní zázemí pro skvělou rodinnou dovolenou, Dolní Morava je tím pravým místem pro vás.
Foto: dolnimorava.cz

Sky Bridge 721 nejdelší visutý most na světě slaví první rok života


V sobotu 13. 5. 2023 Horský resort Dolní Morava oslaví rok od otevření světově unikátní stavby, která na stránkách novin, magazínů i online kanálů doslova obletěla svět. Sky Bridge 721 hrdě obsadil čestné místo mezi 50 nejlepšími místy světa a ozdobil také titulní stránku amerického magazínu TIME. Podařilo se mu získat ocenění v prestižní architektonické soutěži Stavba roku 2022, ale i srdce mnohých návštěvníků.

I letos nabídne 721 metrů neokoukaných a překvapivých zážitků ve výšce až 95 metrů nad zemí. Pokořte unikátní spojení dvou horských hřebenů, které vás prostřednictvím interaktivní hry s rozšířenou realitou i naučné stezky přenese doslova v čase. Může vás potkat neočekávaný strach, adrenalin stahující krev žilách, nutnost překonat sám sebe i nadšení z dokonale vibrujícího místa, které jinde na světě nepotkáte. K tomu si navíc přičtete úžasné výhledy do horské krajiny Králického Sněžníku i obdiv k technické propracovanosti stavby samotné.

Svou vstupenku na Sky Bridge 721 kupujte vždy online předem a nejlépe s cenovými balíčky Sky Paket Extra nebo Sky Paket, v rámci kterých získáte také vstup na Stezku v oblacích a pohodlnou cestu lanovkou až na místo. Na eshop.dolnimorava.cz navíc toto léto pořídíte vstupenky na Sky Bridge 721 včetně cenových paketů levněji ve všední dny.

Trail park se v nové sezoně rozrůstá a má již 27 km


Dolní Morava hned se startem nové sezony do trailové rodiny přivítá další dva nové přírůstky, které přinesou ryzí radost především těm, kteří se jízdy v terénu opravdu nebojí. Černý downhill trail s délkou 2, 1 km zapadá do kategorie velmi náročných trailů pro zkušené bikery.

Nejtěžší trasa s klesáním 350 m a s velmi náročnými přírodními pasážemi nabídne dlouhé kamenné úseky, které se střídají s přejezdy přes potoky. Na trase najdete také velké skoky s délkou 8 - 11 m a dřevěný drop v délce 4 m. Druhou novinkou je nová etapa Selského flow trailu v délce 1, 5 km, která doplní chybějící mezistupeň mezi mírně obtížnou a obtížnou úrovní jízdy v terénu, která dosud na Dolní Moravě chyběla. Trasa je plná bezpečných terénních překážek vhodných pro učení skoků s nejdelším skokem v maximální délce 4 metry. Vše je na této nové trati vybudováno s ohledem na maximální bezpečnost tak, aby odsud mohl biker plynule přejít do červeného trailu a nebyl zaskočený jeho pokročilejší úrovní.

Letos se můžete těšit na celkem 27 kilometrů skvěle vybudovaných trailů, které se budou ještě dále rozrůstat.

Trail Park Dolní Morava bude od letní sezony 2023 nově vystupovat jako součást Bike regionu Králický Sněžník, který prostřednictvím páteřní magistrály propojí 6 bike parků na české i polské straně horského masivu v oblastech Suchý vrch, Dolní Morava, Hynčice pod Sušinou, Paprsek a Polsko. Pro nadšence do jízdy v terénu se tak propojí téměř 130 km tratí všech stupňů náročnosti. Partnerské bike parky i trasy přehledně zaznačené do 3D mapy, nabíjecí stanice pro elektrokola i komplexní vyžití v rámci turistické oblasti hledejte na bikeregion.cz

Dolní Morava má pro každého to pravé


Rodiny s dětmi určitě uvítají možnost celodenního zakotvení na jednom místě v Mamutíkových zážitkových parcích. Malé objevitele tu čeká tolik zábavy, že letní den uteče jako voda. Těšit se můžete na Mamutíkovu louži s dřevěnými vory, obřího mamuta s hřištěm uvnitř, dětský lanáček v korunách stromů, i lesní a vodní království s dřevěnými domečky, skluzavkami a mnoha interaktivními, hracími i vodními prvky. Areál dětských parků nabídne slunná i příjemně stinná místa pod korunami stromů, dřevěné lavičky pro odpočinek rodičů i občerstvení pod obřím mamutem, abyste po celý den nemuseli parky vůbec opustit. O ztrátu dětí se bát nemusíte, protože celý areál je samostatně oplocený.

Stezka v oblacích a Mamutí horská dráha nadchne celou rodinu


Stezka v oblacích se síťovou kapkou ve výšce 55 metrů nad zemí vás dovede až do oblak s jedinečným výhledem na visutý most i horskou krajinu Králického Sněžníku. Mamutí horská dráha je nejrychlejším způsobem cesty zpět do údolí, která vám garantuje 3 kilometry zážitkové jízdy bez hranic. Ke startovacímu místu, odkud to máte ke všem třem zážitkům jen pár kroků, vás pohodlně dopraví sedačková lanovka Sněžník startující od hotelu Vista.

Adrenalinoví nadšenci by měly směrovat své kroky rovnou do Adrenalin parku nebo Trail Parku. Oba parky přináší pro letošní léto příjemné novinky. Všechny trasy v lanovém parku budou kompletně nově zrekonstruované a nabídnou tak zbrusu nové překážky i přejezdy pro všechny stupně náročnosti. Speciální dětský okruh prošel modernizací v průběhu minulého léta, letos tedy vstupuje do sezóny ještě stále v novém kabátku. Trail park se začátkem jara nabídne již 27 kilometrů tras všech úrovní. Svou jízdu si tu tak užije každý, ať už je to sebevědomý biker nebo začátečník, který trailům teprve přichází na chuť. Nově se u nás potkáte s nejnáročnějším černým downhill trailem s délkou lehce přes 2 kilometry a náročnými přírodními pasážemi i skoky. Druhou novinkou je nová část Selského Flow trailu v délce 1, 5 kilometru představující přechodovou úroveň mezi mírně obtížnou a obtížnou trasou s bezpečnými terénními překážkami.

Objevujte krajinu Králického Sněžníku na kole


Dolní Morava je právem rájem cyklistů. Terény pro cykloturistiku jsou tu velmi rozmanité a svou oblíbenou trasu si najde každý bez rozdílu věku a fyzické kondice. Kolo s sebou nemusíte vozit a zapůjčíte si ho přímo na místě v naší půjčovně u spodní stanice sedačkové lanovky Sněžník naproti hotelu Vista. Toto léto si u nás zapůjčíte nejnovější modely kol Mondraker, mezi kterými si vyberete kola pro rekreační projížďky, trailová i downhillová kola vhodná do Trailu Parku nebo elektrokola, která vám odlehčí a současně dopřejí vzdálenější výlet s menší námahou. Své kolo si navíc můžete vybrat a rezervovat pohodlně doma už před vaší návštěvou na dm.rezervator.cz. Po vašem příjezdu se tak už nemusíte zdržovat a vše pro vás bude na místě připravené. Pokud si netroufáte v novém prostředí vyrážet na vlastní pěst, nově nabídneme výlety s horským průvodcem na elektrokolech pro skupiny zájemců. Náš horský průvodce zvolí nejvhodnější cyklotrasu a provede vás místním krajem bez starostí.

Zážitky online a pohodlně


Nejlepší ceny zážitků hledejte na eshopu. Online je pořídíte vždy rychle a za tu nejlepší dostupnou cenu. Ty nejoblíbenější zážitky jsme navíc zabalili do cenově zvýhodněných paketů Sky Paket Extra, Sky Paket a Mamutíkův paket, které vám zaručí tu nejlepší zábavu na celý den. V této letní sezoně budou ceny vybraných zážitků pohyblivé. To znamená, že vstupenky na Sky Bridge 721 a Mamutí horskou dráhu včetně cenových paketů zahrnujících Sky Bridge 721 pořídíte ve všední dny levněji.

Přímo v srdci resortu pak máte možnost navštívit moderní zákaznické centrum TICKET POINT u nástupní stanice na sedačkovou lanovku Sněžník. Na 7 samoobslužných pokladnách si jednoduše a rychle zakoupíte vstupenky na vybrané zážitky přímo na místě. Najdete tu také půjčovnu nejnovějších modelů kol a elektrokol Mondraker a letního vybavení, servis a skvěle vybavený sportovní obchod s prémiovými outdoorovými značkami. Své místo tu má i oblíbený Gift Shop, který potěší dárky z cest především malé návštěvníky.

Pohodlně zaparkujte a vydejte se zábavnou cestou za zážitky


Při příjezdu do areálu vás přivítají nová parkoviště s moderním parkovacím systémem, který bude na informačních tabulích navigovat na volná parkovací místa a pohlídá maximální kapacity ve středisku. Naši pracovníci v okolí parkovišť vám pomohou se zaparkováním i základní navigací v rámci resortu.

Nejblíže k zážitkům je kaskáda tří parkovišť označených P5 a názvem U jezera. Pokud se vám ale zrovna tady zaparkovat nepodaří, vůbec to nevadí. Z areálu U Slona, kde najdete nejvíce parkovacích ploch, vám cestu k lanovce zpříjemní naučná Stamichmanova stezka s úkoly a dřevěnými sochami vedená po okraji lesa až ke spodní stanici lanovky. Pokud neplánujete využít sedačkovou lanovkou, můžete se vydat směrem ke Sky Bridge 721, Stezce v oblacích nebo Stamichmanově štole pěšky po značené žluté a modré turistické značce. Na této trase vás od letošního léta nově čeká další naučná stezka se zábavnými zastávkami pro děti, které vaše malé společníky zabaví, a cesta vám tak uběhne rychleji, než byste si mysleli.

Nezapomeňte během pobytu mít svého průvodce po Dolní Moravě vždy po ruce ve svém telefonu. Mrkněte na eresort.dolnimorava.cz. Na jednom místě tu najdete pěší trasy i cyklotrasy, webkamery a počasí, zážitky, restaurace a bary, kalendář akcí, soutěže a vyhledáte kontakty. Také si tu zarezervujete pobyt, přihlásíte se do svého uživatelského účtu, nakoupíte na eshopu, nebo si vyzvednete své pobytové odměny, pokud jste u nás ubytovaní.

Autor: Mgr. Jitka Kadlčíková
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Macková (SZÚ): Černý kašel u nás i v Evropě monitorujeme a máme účinné prostředky ochrany

Dnes proběhla na Ministerstvu zdravotnictví snídaně s novináři, kde zástupci Ministerstva zdravotnictví, Státního zdravotního ústavu a odborných společností představili aktuální epidemiologickou situaci ohledně černého kašle, záškrtu a tuberkulózy. ...

Líšnice na Orlickoústecku řeší bezpečnost dopravy. Pomůže společný projekt s krajem

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil v úterý 12. března Líšnici, která se nachází přibližně tři kilometry od Žamberka na silnici směr ...

Na kyberbezpečnost se musí myslet i ve zdravotnictví, Pardubický kraj proto plánuje investice za více než 60 milionů

Náš svět se neustále digitalizuje a propojuje. Kromě značných výhod to ale s sebou přináší i možná rizika. Před kyberútočníky se musí chránit i zdravo ...

V KD Jeřišno proběhne 1. ročník celorepublikové taneční soutěže pro děti z dětských domovů

V kulturním domě v obci Jeřišno se uskuteční první ročník taneční soutěže pro děti z dětských domovů. Novoveská pirueta se bude konat první jarní den ...

ČEZ Akademie opět vyráží s roadshow o úsporách za zákazníky. Do léta objede 20 měst po celé ČR

Zkontrolovat správnost nastavení záloh, probrat možnosti, jak uspořit co nejvíc za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či tepelného čerpadla, ...





Úterý 19.3.2024
Pardubický kraj Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes