PardubiceDnes.cz
PardubiceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj |

Sladká pomsta. Ústí svléklo Pardubice do naha a podruhé slaví semifinále

24. 4. 2024 | Natřískaná hala burácela a slavila, domácí hrdinové si pořizovali tradiční, tentokrát hodně rozjuchané vítězné selfíčko, zato pardubičtí hráči kvapem mizeli v šatně. Basketbalisté ústecké Slunety podruhé v historii proklouzli do semifinále NBL. Ve středečním, pátém utkání čtvrtfinále play off rozprášili Beksu na své palubovce 83:64, sérii bezpečně ovládli 4:1 na zápasy a pomstili se za loňské vyřazení. ...

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. 4. 2024 | O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu, pak zažili snovou pětiminutovku hokejisté Pardubic a vybudovali si nad Třincem důležitý tříbrankový náskok, který se stal základem vítězství 3:0. Skvělé utkání odchytal také brankář Roman Will, příliš práce neměl, ale v klíčových momentech domácí podržel.

Oblíbené občerstvení se dostalo i do Hejlíkovy Gastromapy. Letos už neotevře

24. 4. 2024 | Zpomal, projíždíš hospodou. Ta cedule se vryla hluboko do paměti snad každému cyklistovi, který alespoň jednou projížděl půvabným údolím Tiché Orlice. Slavné občerstvení U Pildy v osadě Bezpráví, které při svých toulkách zanesl do své gastromapy i Lukáš Hejlík, v nové turistické sezoně už neotevře. Majitelé si chtějí dopřát odpočinek.

Chystaný film Ležáky může skončit debaklem, nejsou peníze na jeho dotočení

24. 4. 2024 | Už letos měl jít do kin celovečerní film pojednávající o osudu vypálené osady Ležáky, pod nímž měl být podepsán režisér Tomáš Magnusek. Od chvíle, kdy před dvěma lety v Ležákách padla první filmová klapka, se toho však příliš nezměnilo. Projektu s rozpočtem až 50 milionů korun tak hrozí kvůli nedostatku financí debakl.

Proti „masáži“. Fanoušci Pardubic vybírají peníze na Zadinovu pokutu

24. 4. 2024 | „Stojíme za naším trenérem,“ provolává největší spolek fanoušků pardubických hokejistů. Říkají si Dynamo Fans. A reagují na rozhodnutí extraligové disciplinární komise, která hlavnímu kouči Marku Zadinovi udělila pokutu 75 tisíc korun za znevažování jména soutěže. Společně s dalšími příznivci se chtějí na finanční trest složit.

Vysoká pokuta za nařčení Antoše. APK hlásí: Zadina znevážil jméno extraligy

23. 4. 2024 | Po výhře 6:2 ve čtvrtém utkání finále hokejové extraligy si postěžoval, že názory experta České televize Milana Antoše ovlivňují výkony rozhodčích, čímž podle APK (Asociace profesionálních klubů) zpochybnil jejich nezávislost. Pardubický kouč Marek Zadina obdržel od disciplinární komise pokutu ve výši 75 tisíc korun za znevážení jména soutěže.

Miliardový projekt Dukla sportovní startuje, začne přestavbou staré haly

23. 4. 2024 | Má to být jeden z největších investičních projektů v historii města. Pardubice chtějí vybudovat na Dukle moderní sportovní areál za miliardy. Začne se ale opatrně – opravou stávající zanedbané basketbalové haly.

Finále hokejové extraligy graduje, pardubické náměstí se ve středu opět zaplní

23. 4. 2024 | Ve středu večer se rozhodne, který tým získá letos první mečbol ve finále hokejové extraligy. Dynamo Pardubice, nebo Oceláři Třinec? Série, ve které to je 2:2 na zápasy, se postupně mění v klasickou válku slov a emocí. A to jak mezi mužstvy na ledě, trenéry v zákulisí i fanoušky na tribunách. Jedno je jisté, hokejový národ čeká hodně divoký týden.

Rychlá hra se Pardubicím vyplatila. Ale jen jednou. Ještě nekončíme, varuje Švrdlík

23. 4. 2024 | Proti favorizovanému soku z Ústí nad Labem, který má na své straně převahu talentu, hráli navíc v užší rotaci. Ale tomu kapitán pardubických basketbalistů Kamil Švrdlík po domácích duelech čtvrtfinále play off, jehož stav je nyní už 3:1 pro ústeckou Slunetu, nepřikládal velkou váhu.

Pardubice stojí za Zadinou: Ale rozumíme, že lidi nesouhlasí s formou

23. 4. 2024 | Hodně lidí si díky Marku Zadinovi s chutí pustí středeční pátý duel finále. Lačnící po další krvi budou doufat, že se už tak dusný závěr extraligového play off ještě vyostří.

Ústí nad Orlicí se chlubí křídlem po slavném dirigentovi, poprvé zazní na soutěži

22. 4. 2024 | Hernychova vila v Ústí nad Orlicí se od tohoto týdne chlubí vskutku výjimečným exponátem. Centrální halu secesní vily zdobí historický klavír Petrof, který patřil šéfdirigentovi České filharmonie Jiřímu Bělohlávkovi. Klavír se rozezní na konci dubna na závěrečném koncertu Heranovy violoncellové soutěže.

Za zneužití dívek včetně dvouměsíční holčičky půjde sadistický pedofil do detence

22. 4. 2024 | Pardubická pobočka Krajského soudu v Hradci Králové dnes poslala na sedm let do zabezpečovací detence pětatřicetiletého muže z Havlíčkobrodska. Podle obžaloby si natáčel dívky mladší patnácti let na svůj mobilní telefon při převlékání a močení. Když hlídal dvouměsíční děvčátko, strkal mu do pochvy teploměr a hýbal s ním.

Změnili sudím během finále „notičky“? To odmítám, reaguje jejich šéf Pešina

22. 4. 2024 | Když oběma finalistům před víkendovými zápasy posílal prezentaci ohledně posuzování situací na brankovišti, určitě neměl ponětí, jaký chaos nastane. Šéf hokejových rozhodčích Vladimír Pešina se nyní spolu s podřízenými ocitá pod velkým tlakem. Pro iDNES.cz ale odmítá nařčení z údajné změny metru, jak se explicitně vyjádřil i pardubický kouč Marek Zadina.

Simulant Kacetl? Radil si rýpl: Tohle jsem naposledy viděl v divadle

22. 4. 2024 | Soupeři se chtějí dostat pod kůži nejen na ledě, ale i mimo něj. Pardubičtí hokejisté se nezdráhají do soupeře z Třince rýpnout a vyslat mu vzkaz přes média. Po čtvrtém finále extraligy (6:2) to názorně předvedl Lukáš Radil, kterému vadilo údajné simulování brankáře Ondřeje Kacetla: „Měl jsem ho za férového kluka, nevím, jestli má tohle zapotřebí.“

Ne, ne a ne. Ani na pátý pokus Pardubice doma nezvítězily

22. 4. 2024 | Je celkem těžké vybavit si, kdy trenér pardubických fotbalistů Radoslav Kováč dorazil naposledy na tiskovku po domácím zápase a nezmínil, že je zklamaný. Nejspíš to bylo v polovině loňského prosince po vítězství 2:0 nad Libercem - od té doby jeho mančaft v CFIG Areně uhrál jen dva body za remízy s Teplicemi a Českými Budějovicemi (vždy 1:1) a ve zbývajících třech případech prohrál. Teď v neděli 1:2 s Mladou Boleslaví poté, co prováhal první poločas. ...

Dohoda o stamilionech pro přivaděč k dálnici zatím chybí, kraj ji nepřipravil

22. 4. 2024 | Stát je ochoten dát stamiliony na stavbu obchvatu Vysokého Mýta, který bude přivaděčem k budované dálnici D35. Dohodu o tom však kraj od loňského podzimu nepřipravil. Zdržení by mohlo bolet, kraj slib získal kvůli tomu, že nemá peníze. Od ledna to ale už nejspíše nebude pravda.

Zadina nařkl Antoše z ovlivňování finále: Špiní Pardubice, tlačí na rozhodčí

21. 4. 2024 | I přes výhru měl ke spokojenosti daleko. Pardubický kouč Marek Zadina se po skončení čtvrtého finále v Třinci pustil do televizního experta Milana Antoše, který podle něj vyvíjí tlak na rozhodčí. „Špiní Pardubice, špiní organizaci, špiní naše hráče. Odmítám jeho názory, pro mě to není žádný expert,“ prohlásil jindy klidný trenér mezi novináři.

Pardubice - Ml. Boleslav 1:2, góly Ladry a Jawa, hosté budou ve skupině o titul

21. 4. 2024 | Fotbalisté Mladé Boleslavi si poprvé zahrají nadstavbovou skupinu o titul. V předposledním kole základní části zvítězili 2:1 v Pardubicích a o umístění v elitní šestce už nemohou přijít.

U Řečan brzy začne růst nový most přes Labe, stoletý půjde k zemi

21. 4. 2024 | Skoro sto let starý most v Řečanech nad Labem se snad brzy dočká náhrady. Už na podzim by měly začít bourací práce, v roce 2025 se má začít se stavbou mostu nového. Hotovo by potom mohlo být nejpozději v roce 2026.

Oslabený Děčín vyhrál i v Brně a je krok od semifinále ligy basketbalistů

20. 4. 2024 | Děčínští basketbalisté i potřetí ve čtvrtfinále ligového play off porazili Brno a jsou krok od postupu. I bez potrestaných A.J. Waltona a Filipa Kroutila dnes úřadující vicemistři zvítězili na jihu Moravy 91:78. Další sérii se povedlo zdramatizovat Pardubicím, které doma zdolaly Ústí nad Labem 78:72 a snížily na 1:2 na zápasy.



Zpravodajství PardubiceDnes.cz

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice by nedostatek elektřiny nezpůsobilo, dokládá analýza Hnutí DUHA

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice neohrozí elektrizační soustavu dokládá analýza Hnutí DUHA. Na příkladu roku 2023 je jejich výkon na hodinové bázi reálně nahraditelný stávajícími kapacitami jiných řiditelných zdrojů. Stejně tak ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc koru ...

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Areál Zámku Pardubice navštívilo v loňském roce přes 160 tisíc lidí. Část přišla za výstavami muzea, na zámecký okruh, někdo jen na vyhlídku v Hlásce, ...

Do zákaznických center v České Třebové a Pardubicích zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Navštivte Zákaznické centrum a v rámci putovní ČEZ Akademie obdržíte rady, jak ušetřit na energiích a d ...



Čtvrtek 25.4.2024
Pardubický kraj Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes